bOTNIahiihto 11.2 2024

Lisätietoa

Info

Ohjeita BotniaVasan 25.3.2022 osallistujille

BotniaVasan on lähtöryhmäkarsintakilpailu Vasaloppettiin.

Lähtökuori:
Osallistumisnumerosi sisältävä lähtökuori on haettavissa Norrvallan aulasta perjantaina 18.00 – 20.00 ja lauantaina kisapäivänä kello 8.00 alkaen.  Kuoren voi myös hakea kisakansliasta (katso ajat alla). Kuoressa on vain numerolappu. Ota  neljä hakaneulaa ja muovipussi vaatteita varten erillisistä laatikoista.

Jos lähtökuoressa on merkintä GPS katso kohta GPS seuranta alla.

Kisakanslia

Kisakanslia auki perjantai iltana 18:00-20:00, sekä sunnuntai aamuna alkaen 08:00. Linkistä pääset käsittelemään omia tietojasi ilmoittautumisjärjestelmässä kohdassa ”omat sivut” ja näkemään lähtöjärjestyksen. Jos ilmenee ongelmia, voitte lähettää sähköpostia osoitteeseen info@botniavasan.fi.
Lähtölistat ja tulokset on katsottavissa sovelluksesta EQme.

Jälki-ilmoittautuminen:
Jälki-ilmoittauminen kisakansliassa perjantaina 18:00-20:00 tai lauantai ennen lähtöä kello 8.00-9.00 (10:00 25km). Maksu käteisellä tai Mobilepay.

Lähtö:
Ryhmä 1, 52 km lähtö tapahtuu kello 10.00 , ajanotto alkaa lähtölaukauksesta

 • ryhmä 2 , 52 km vapaa lähtö klo 10.05-10.15 välisenä aikana, ajanotto alkaa lähtöviivan ylityksestä
 • ryhmä 3, 52 km vapaa lähtö klo 10.20-10.30 välisenä aikana, ajanotto alkaa lähtöviivan ylityksestä
 • Pyrimme tällä tavalla välttämään tungosta lähtöalueella.
 • 25 km osallistujat lähtevät viimeisinä Norrvallan alueelta klo 11.20.

Huom! Seuraava lähtöryhmä lähtee kuin edellinen ryhmä on poistunut lähtöalueelta.

Numerolappu

Kirjoita numerolapun taakse nimesi, puhelinnumerosi, osoitteesi, lähiomaisesi puhelinnumero ja terveydentilaasi liittyvät tiedot. Lapussa on kaksi ajanottosirun nauhaa, niitä ei saa vahingoittaa tai rikkoa millään tavalla, huomioi tämä hakaneulojen kanssa.

Numerolappu kiinnitetään rintapuolelle hakaneuloilla siten, että numero on näkyvillä. Numerolappu toimii myös ruokasetelinä.

Päällysvaatteet

Päällysvaatteet jätetään kilpailunumerollasi merkittyyn kiinnisidottuun muovipussiin ja jätetään osoitetulle paikalle lähtöalueen ulkopuolella.

Maaliintulon jälkeen vaatepussit ovat noudettavissa lämpökeskuksesta etelään. Vaatepussit ovat numerojärjestyksessä.

Ajanotto
Ajanotto tapahtuu numerolappuun kiinnitetyn ajanottosirun avulla. Lisäksi 52 kilometrin kisassa rekisteröidään väliaika Komossassa. Eliittiryhmän ajanotto alkaa lähtölaukauksesta, muiden (hajautetun lähdön vuoksi) ajanotto alkaa lähtöviivan ylityksestä.

GPS-seuranta:
Osaa hiihtäjistä tullaan seuraamaan GPS-lähettimillä. Näiden osallistujen etenmistä voi seurata kotisivuillamme. Järjestäjä pidättää oikeuden valita GPS-seurattavat osallistujat. Lähettimet jaetaan sunnuntaina kello 9.00 – 9.30. Jos hiihtäjä hävittää kisan aikana GPS-lähettimensä, hänet hylätään. Lähetin palautetaan järjestäjälle heti maaliintulon jälkeen.

Linkki GPS-seurantaan:

Ilmoittautumisen peruminen:
Sairastapauksissa voidaan ilmoittautuminen siirtää seuraavalle vuodelle lääkärintodistuksella.  Ilmoittautumisen lykkäämisestä veloitetaan 10 euron hallintomaksu. Lääkärintodistus skannataan ja lähetetään liitteenä osoitteeseen info@botniavasan.fi

Pysäköinti:
Norrvallan alueella on runsaasti pysäköintitilaa. Älkää pysäköikö tielle. Seuratkaa pysäköinninohjaajien ohjeita.

Lähtöryhmä:
Lähtöalueella on 3 eri lähtöryhmää. Mahdollisuuksien mukaan jokainen pääsee ilmoittautuessaan toivomaansa lähtöryhmään, mutta järjestäjä voi tarvittaessa tehdä muutoksia – koskee erityisesti lähtöryhmää 1.

Lähtöryhmien perustellut muutokset ovat mahdollisia, näissä tapauksissa ottakaa yhteyttä järjestäjään:  info@botniavasan.fi, tai kisakansliaan

Lähtöryhmä 1: Kilpaurheilijat ja superkuntoilijat (loppuaika 2,5 – 3h).
Lähtöryhmä 2: Kovaa vauhtia pitävät  (loppuaika 3 – 4 h).
Lähtöryhmä 3: He, joilla ei ole yhtä kova kiirus

Ryhmä 25km lähtee viimeistään 11.20.

Hiihtotyyli:
Koko kilpailun hiihtotyyli on perinteinen. Hiihtotyyliä valvotaan, rikkeistä rangaistaan FIS:n sääntöjen mukaisesti

Sauvojen pituus
Sauvojen pituuden on oltava sääntöjenmukainen. Asiaa valvotaan. Lähtöalueella on mittauspiste, jossa voi mitata sauvat.
Ohjeet sauvojen pituudesta löytyy; täällä.

Spurttipalkinto:
Miesten- ja naistensarjojen ensimmäinen kilpailija Kimossa saa koko matkan hiihdettyään erityisen 150 euron Spurttipalkinnon.

Kimoon saapumisesta ilmoitetaan kyltein. Palkinnon saa hakea Norrvallan vastaanotosta.

Juottopisteet:
Reitin varrella on seitsemän juottopistettä.

 • Tuckor (8 km)
 • Kuckus (14 km)
 • Kimo (20,5 km)
 • Komossa (29 km)
 • Röukas (35,5 km)
 • Kalapää (41 km)
 • Vörsmossen (46 km)S

Suosittelemme riittävää nesteytystä jokaisella pisteellä. Kaikilla pisteillä on tarjolla urheilujuomaa, vettä, mustikkakeittoa ja rusinoita. Komossan jälkeisillä juottopisteillä myös kahvia ja pientä purtavaa.

Vessat Tuckorissa, Kimossa, Komossan koululla, Röukasissa ja Kalapäässä.

Sairaanhoito:
Norrvallassa on terveydenhoitohuone, jossa vastaanotto avataan kello 10.00 sunnuntaina. Ensi-apu-tarvikkeita löytyy jokaisella huoltopisteellä. Pelastustoimella on oikeus ja velvollisuus poistaa hiihtäjä reitiltä, jos kokevat sen tarpeelliseksi. Ensiapuryhmä kiertää reitin viimeisten osallistujien jälkeen. HUOM! Jos huomaat jonkun osallistujan tarvitsevan apua, ilmoita siitä välittömästi toimitsijoille lähimmällä huoltopisteellä.

Vakuutukset:
Osallistuminen omalla vastuulla. Onnettomuustilanteessa järjestäjälle on välittömästi ilmoitettava tapahtuneesta.

Keskeytys:
Jos joudut keskeyttämään kisan, on sinun hakeuduttava seuraavalla huoltopisteellä terveydenhoitoon. Lämmittäviä peittoja saatavilla tarvittaessa. Kuljetus Norrvallaan alustavasti seuraavan aikataulun mukaisesti:

Auto – Kimo 13.30, Komossa 14.30, Röukas 15:00.

Kokonaisajat:
Kilpailun kokonaisaika on 8 tuntia. Kalapäähän kello 16.00 jälkeen saapuvat ohjataan pois reitiltä, kuljetus maalialueelle järjestetään.

Voitelupalvelu
Huoltopisteillä pääasiassa yksinkertaista voitelupalvelua, lähinnä pitovoiteen lisäys.

Varavarusteet kisan aikana:

Varasauvoja on ensimmäisen mäen jälkeen ja kahden kilometrin kohdalla reitin alussa. Jokaisella huoltopisteellä on saatavissa varasauvoja. Jätä lainaamasi varusteet Norrvallan kisakansliaan. Jos lainaat varusteita yksityishenkilöiltä reitin varrella, toimita myös ne kisakansliaan.

Maalintulo:
Maali on Norrvallassa. Saat heti maaliintulosi jälkeen mitalin.

Peseytyminen:

Suihkut urheiluhallin pukuhuoneissa ja uimahallissa. Toivomme ripeää suihkua ja vaatteidenvaihtoa välttääksemme jonomuodostuksten. Pukuhuoneet merkitty miehet / naiset – kylteillä.

Ruokailu

Ruoka tarjoillaan ravintola Elsas Kökissä numerolappua vastaan.

Palkintojenjako:

Mitalit jaetaan kaikille heti maaliintultua

Kolme ensimmäistä sijoitusta sekä miesten- että naistensarjoissa 52 km kilpailussa palkitaan rahapalkinnoilla. Palkintosummat ovat 300, 200 ja 100 euroa. Sijoitukset 1-10 saavat lisäksi tavarapalkinnot.  Kimoon ensimmäisenä (ja koko kisan suorittaneet) saapuneet saavat erilliset 150 euron spurttipalkinnot. Ei erillistä palkintojenjakoseremoniaa, palkinnot noudetaan Norrvallan vastaanotosta.

Kaikkien 52km kisan suorittaneiden kesken arvotaan kaksi vapaalippua (1 naisille, 1 miehille) vuoden 2023 Vasaloppettiin. Voittajat julistetaan viimeistään maanantaina 14.2. sivustolla botniavasan.fi

25 kilometrin kisasta ei palkintojenjakoa.

Tulospalvelu ja kunniakirjat.

Tulokset näkyvät tulostaululla Norrvallan pääsisäänkäynnin lähellä, kotisivuilla ja tulos-sovelluksessa. Lataa EQ-Timing- sovellus puhelimeesi.

Suoritetun kisan jälkeen voit tulosta kunniakirjan nimelläsi ja ajallasi ilmoittautumisjärjestelmän kautta. Linkki tapahtumaan:

Valitse tulos, etsi nimesi tuloslistalta, klikkaa nimeäsi kunnes se avautuu uuteen ikkunaan, valitse kunniakirjantulostus vasemmasta alakulmasta.

Yleisiä ohjeita
Kunnioita järjestyksenvalvojien ohjeita, erityisesti pysäköintialueilla ja tienylityspaikoilla. Pysyttele reitillä oikealla ladulla, jos joku haluaa ohittaa. Lähtöalueella on noin 20 latua. Omassa lähtöryhmässä saa itse valita lähtöpaikkansa. Latu jakautuu kahtia, osa menee laakson ja osa kiertää laakson oikealta. Olkaa varovaisia, kun ladut jälleen kohtaavat ennen mäkeä. Mäessä kolme latua, koko matkalla vähintään kaksi latua. Maalisuoralla kolme latua. Tietyssä mutkissa ja mäissä ei ole ollenkaan latua, vaan mäet voi laskea auraten. Tokikaan reitin varrella ei ole montaakaan jyrkkää mäkeä.  Jokaisella tienylityspaikalla on toimitsija. Olkaa varovaisia. Lämpötilaa seurataan tunneittain ennen lähtöä. Seuraa speaker-vaunun seinän ilmoituksia. Pidä turvavälit muihin osallistujiin ja vältä kansankokouksia!

Speaker:
Lalle Broberg toimii juontajana. Hän välittää tärkeää tietoa ennen lähtöä, suorittaa lähtölaskennan ja lähtökäskyn.

Tuloslistat:
Tulokset julkistetaan EQ-Timing tulospalvelussa

Protestit:
Protestit tulee jättää kirjallisina kisakansliasta saatavalle lomakkeelle. Protestit sääntöjen ICR 387 mukaisesti, protestimaksu 80€ maksetaan käteisellä.

Jury:
Juryn muodostavat:

 • TD, Lotta Wasström, tfn 050 5146172, lotta.wasstrom@ovph.fi
 • varaTD, Mårten Lövdahl, tfn 050 5632470
 • Kilpailujohtaja Thomas Asp tfn 050 5051139, thomas.asp@folkhalsan.fi

Peruttu kilpailu:
Jos kilpailu joudutaan jostain syystä perumaan, voidaan 50 % osallistumismaksusta palauttaa.

Onnettomuudet ja sairastapaukset:
Onnettomuuden tai sairastapauksen sattuessa on soitettava hätänumeroon 112.

OLETTE LÄMPIMÄSTI TERVETULLEITA!

pääsponsorit