bOTNIahiihto 11.2 2024

Lisätietoa

Huom!!! (Päivitetty 9.2.24)

Uutta sunnuntain 11.2. keliolosuhteisiin liittyvää tietoa, jury ja kilpailujohto on päättänyt siirtää ensimmäistä, kello 10.00 suunniteltua lähtöä, tapahtumaan kello 11.30.

Tämä luonnollisesti tarkoittaa myös, että muutkin lähtöryhmät siirtyvät myöhempiin ajankohtiin.

Klo 11.30 lähtöryhmä 1, klo 11.35 lähtöryhmä 2 ja klo 11.40 lähtöryhmä 3

25 km klo 12.50

Köysi vedetään Kalapäässä kello 16.00 jotta voimme olla varmoja siitä, että kaikki ehtivät maaliin ennen pimeän laskeutumista.

Kaikki yllämainitut toimenpiteet tehdään osallistujien turvallisuuden takaamiseksi.  Kannustamme kaikkia pukeutumaan erityisen lämpimästi. Toimitsijat kiinnittävät erityistä huomiota osallistujiin ja olosuhteisiin ja ovat valmiita auttamaan ja toimimaan ennaltaehkäisevästi tarpeen vaatiessa.

Neuvoja vaatteisiin (päivitetty 9.2.24)

Kylmissä olosuhteissa suosittelemme kerrospukeutumista. Ihoa vasten sekä lämmittävä että hengittävä aluskerrasto. Päällä toiminnallinen tuulelta suojaavan ja kosteutta vapauttavan vaatteen. Pukeudu siis useaan kerrokseen, jonka voit helposti pukea pois tai solmia vyötärölle kilpailun aikana.

Suosittelemme lisäkerroksia/suojaa jaloille ja käsille. Myös kasvoja tulee suojata ylimääräisesti.

Varmista, että vaatteet istuvat mukavasti. Niiden tulee olla riittävän liikkuvia, eivät hankaavia.

Suojaa siis erityisesti ”se mikä erottuu” – kädet, jalat, pää, rinta ja takapuoli. Nämä ruumiinosat säteilevät paljon lämpöenergiaa. Pitkät villasukat, fleecepipo ja peukalokintaat, joiden sisällä sormikintaat.

Info

Ohjeita BotniaVasan 11.2.2024 osallistujille

BotniaVasan on lähtöryhmäkarsintakilpailu Vasaloppettiin.

Lumitilanne on hyvä ja koko 52 km latu on käytössä, latutyöt vielä kesken. Päivitys 6.2.24

Lähtökuori:
Osallistumisnumerosi sisältävä lähtökuori on haettavissa Norrvallan aulasta lauantaina 16.00 – 18.00 ja sunnuntaina kisapäivänä kello 8.00 alkaen.  Kuoren voi myös hakea kisakansliasta (katso ajat alla). Kuoressa on vain numerolappu. Ota  neljä hakaneulaa ja muovipussi vaatteita varten erillisistä laatikoista.

Jos lähtökuoressa on merkintä GPS katso kohta GPS seuranta alla.

Kisakanslia

Kisakanslia auki lauantai-iltapäivällä 16:00-18:00, sekä sunnuntai aamuna alkaen 08:00. Linkistä pääset käsittelemään omia tietojasi ilmoittautumisjärjestelmässä kohdassa ”omat sivut” ja näkemään lähtöjärjestyksen. Jos ilmenee ongelmia, voitte lähettää sähköpostia osoitteeseen botniavasan@folkhalsan.fi
Lähtölistat ja tulokset on katsottavissa sovelluksesta EQme.

Jälki-ilmoittautuminen:
Jälki-ilmoittauminen kisakansliassa lauantaina 16:00-18:00 tai sunnuntaina ennen lähtöä kello 8.00-9.00 (10:00 25km). Maksu kortilla tai Mobilepay.

Lähtö:
Ryhmä 1, 52 km lähtö tapahtuu kello 11.30 , ajanotto alkaa lähtölaukauksesta

  • ryhmä 2 , 52 km lähtö klo 11.35, ajanotto alkaa lähtöviivan ylityksestä
  • ryhmä 3, 52 km lähtö klo 11.40, ajanotto alkaa lähtöviivan ylityksestä
  • 25 km osallistujat lähtevät viimeisinä Norrvallan alueelta klo 12.50.

Huom! Seuraava lähtöryhmä lähtee kuin edellinen ryhmä on poistunut lähtöalueelta.

Numerolappu

Kirjoita numerolapun taakse nimesi, puhelinnumerosi, osoitteesi, lähiomaisesi puhelinnumero ja terveydentilaasi liittyvät tiedot. Lapussa on kaksi ajanottosirun nauhaa, niitä ei saa vahingoittaa tai rikkoa millään tavalla, huomioi tämä hakaneulojen kanssa.

Numerolappu kiinnitetään rintapuolelle hakaneuloilla siten, että numero on näkyvillä. Numerolappu toimii myös ruokalippuna.

Päällysvaatteet

Päällysvaatteet jätetään kilpailunumerollasi merkittyyn kiinnisidottuun muovipussiin ja jätetään osoitetulle paikalle lähtöalueen ulkopuolella.

Maaliintulon jälkeen vaatepussit ovat noudettavissa lämpökeskuksesta etelään. Vaatepussit ovat numerojärjestyksessä.

Ajanotto
Ajanotto tapahtuu numerolappuun kiinnitetyn ajanottosirun avulla. Lisäksi 52 kilometrin kisassa rekisteröidään väliaika Komossassa. Eliittiryhmän ajanotto alkaa lähtölaukauksesta, muiden (hajautetun lähdön vuoksi) ajanotto alkaa lähtöviivan ylityksestä.

GPS-seuranta:
Osaa hiihtäjistä tullaan seuraamaan GPS-lähettimillä. Näiden osallistujen etenmistä voi seurata kotisivuillamme. Järjestäjä pidättää oikeuden valita GPS-seurattavat osallistujat. Lähettimet jaetaan sunnuntaina kello 9.00 – 10.30. Jos hiihtäjä hävittää kisan aikana GPS-lähettimensä, hänet hylätään. Lähetin palautetaan järjestäjälle heti maaliintulon jälkeen.

Linkki GPS-seurantaan:

Tästä:

Ilmoittautumisen peruminen:
Sairastapauksissa voidaan ilmoittautuminen siirtää seuraavalle vuodelle lääkärintodistuksella.  Ilmoittautumisen lykkäämisestä veloitetaan 10 euron hallintomaksu, maksu Mobilepay 45626. Lääkärintodistus skannataan ja lähetetään liitteenä osoitteeseen botniavasan@folkhalsan.fi

Pysäköinti:
Norrvallan alueella on runsaasti pysäköintitilaa. Älkää pysäköikö tielle. Seuratkaa pysäköinninohjaajien ohjeita.

Lähtöryhmä:
Lähtöalueella on 3 eri lähtöryhmää. Mahdollisuuksien mukaan jokainen pääsee ilmoittautuessaan toivomaansa lähtöryhmään, mutta järjestäjä voi tarvittaessa tehdä muutoksia – koskee erityisesti lähtöryhmää 1.

Lähtöryhmien perustellut muutokset ovat mahdollisia, näissä tapauksissa ottakaa yhteyttä järjestäjään:  botniavasan@folkhalsan.fi tai kisakansliaan

Lähtöryhmä 1: Kilpaurheilijat ja superkuntoilijat (loppuaika 2,5 – 3h).
Lähtöryhmä 2: Kovaa vauhtia pitävät  (loppuaika 3 – 4 h).
Lähtöryhmä 3: He, joilla ei ole yhtä kova kiirus

Ryhmä 25km lähtee klo 12.50.

Hiihtotyyli:
Koko kilpailun hiihtotyyli on perinteinen. Hiihtotyyliä valvotaan, rikkeistä rangaistaan FIS:n sääntöjen mukaisesti

Sauvojen pituus
Sauvojen pituuden on oltava sääntöjenmukainen. Asiaa valvotaan. Lähtöalueella on mittauspiste, jossa voi mitata sauvat.
Ohjeet sauvojen pituudesta löytyy; täällä.

Spurttipalkinto:
Miesten- ja naistensarjojen ensimmäinen kilpailija Kimossa saa koko matkan hiihdettyään erityisen 150 euron Spurttipalkinnon.

Kimoon saapumisesta ilmoitetaan kyltein. Palkinnot jaetaan palkintojenjaon yhteydessä.

Juottopisteet:
Reitin varrella on seitsemän juottopistettä.

  • Tuckor (8 km)
  • Kuckus (14 km)
  • Kimo (20,5 km)
  • Komossa (29 km)
  • Röukas (35,5 km)
  • Kalapää (41 km)
  • Vörsmossen (46 km)S

Suosittelemme riittävää nesteytystä jokaisella pisteellä. Kaikilla pisteillä on tarjolla urheilujuomaa, vettä, mustikkakeittoa ja rusinoita. Komossan jälkeisillä juottopisteillä myös kahvia ja pientä purtavaa.

Vessat Tuckorissa, Kimossa, Komossan koululla, Röukasissa ja Kalapäässä.

Sairaanhoito:
Norrvallassa on terveydenhoitohuone, jossa vastaanotto avataan kello 10.00 sunnuntaina. Ensi-apu-tarvikkeita löytyy jokaisella huoltopisteellä. Pelastustoimella on oikeus ja velvollisuus poistaa hiihtäjä reitiltä, jos kokevat sen tarpeelliseksi. Ensiapuryhmä kiertää reitin viimeisten osallistujien jälkeen. HUOM! Jos huomaat jonkun osallistujan tarvitsevan apua, ilmoita siitä välittömästi toimitsijoille lähimmällä huoltopisteellä.

Vakuutukset:
Osallistuminen omalla vastuulla. Onnettomuustilanteessa järjestäjälle on välittömästi ilmoitettava tapahtuneesta.

Keskeytys:
Jos joudut keskeyttämään kisan, on sinun hakeuduttava seuraavalla huoltopisteellä terveydenhoitoon. Lämmittäviä peittoja saatavilla tarvittaessa. Kuljetus Norrvallaan alustavasti seuraavan aikataulun mukaisesti:

Auto – Kimo 14.30, Komossa 15.00, Röukas 15:30.

Kokonaisajat:
Kilpailun kokonaisaika on 6 tuntia. Kalapäähän kello 15.15 jälkeen saapuvat ohjataan pois reitiltä, kuljetus maalialueelle järjestetään.

Voitelupalvelu
Huoltopisteillä pääasiassa yksinkertaista voitelupalvelua, lähinnä pitovoiteen lisäys.

Varavarusteet kisan aikana:

Varasauvoja on ensimmäisen mäen jälkeen ja kahden kilometrin kohdalla reitin alussa. Jokaisella huoltopisteellä on saatavissa varasauvoja. Jätä lainaamasi varusteet Norrvallan kisakansliaan. Jos lainaat varusteita yksityishenkilöiltä reitin varrella, toimita myös ne kisakansliaan.

Maalintulo:
Maali on Norrvallassa. Saat heti maaliintulosi jälkeen mitalin.

Peseytyminen:

Miehille: Suihkut urheiluhallin pukuhuoneissa ja naiset käyttävät tekonurmen pukuhuoneita. Toivomme ripeää suihkua ja vaatteidenvaihtoa välttääksemme jonomuodostuksten. Pukuhuoneet merkitty miehet / naiset – kylteillä.

Ruokailu

Ruoka tarjoillaan ravintola Elsas Kökissä numerolappua vastaan.

Palkintojenjako:

Mitalit jaetaan kaikille heti maaliintultua

Kolme ensimmäistä sijoitusta sekä miesten- että naistensarjoissa 52 km kilpailussa palkitaan rahapalkinnoilla. Palkintosummat ovat 500, 250 ja 100 euroa. Sijoitukset 1-10 saavat lisäksi tavarapalkinnot.  Kimoon ensimmäisenä (ja koko kisan suorittaneet) saapuneet saavat erilliset 150 euron spurttipalkinnot. Palkintojenjako ravintolassa Elsas kök noin klo 15.30.

Kaikkien 52km kisan suorittaneiden kesken arvotaan kaksi vapaalippua (1 naisille, 1 miehille) vuoden 2025 Vasaloppettiin. Voittajat julistetaan viimeistään maanantaina 12.2. sivustolla botniavasan.fi

25 kilometrin kisasta ei palkintojenjakoa.

Tulospalvelu ja kunniakirjat.

Tulokset näkyvät tulostaululla Norrvallan pääsisäänkäynnin lähellä, kotisivuilla ja tulos-sovelluksessa. Lataa EQ-Timing- sovellus puhelimeesi.

Suoritetun kisan jälkeen voit tulosta kunniakirjan nimelläsi ja ajallasi ilmoittautumisjärjestelmän kautta. Linkki tapahtumaan:

Valitse tulos, etsi nimesi tuloslistalta, klikkaa nimeäsi kunnes se avautuu uuteen ikkunaan, valitse kunniakirjantulostus vasemmasta alakulmasta.

Yleisiä ohjeita
Kunnioita järjestyksenvalvojien ohjeita, erityisesti pysäköintialueilla ja tienylityspaikoilla. Pysyttele reitillä oikealla ladulla, jos joku haluaa ohittaa. Lähtöalueella on noin 10 latua. Omassa lähtöryhmässä saa itse valita lähtöpaikkansa. Latu jakautuu kahtia, osa menee laakson ja osa kiertää laakson oikealta. Olkaa varovaisia, kun ladut jälleen kohtaavat ennen mäkeä. Mäessä kolme latua, koko matkalla vähintään kaksi latua. Maalisuoralla kolme latua. Tietyssä mutkissa ja mäissä ei ole ollenkaan latua, vaan mäet voi laskea auraten. Tokikaan reitin varrella ei ole montaakaan jyrkkää mäkeä.  Jokaisella tienylityspaikalla on toimitsija. Olkaa varovaisia. Lämpötilaa seurataan tunneittain ennen lähtöä. Seuraa speaker-vaunun seinän ilmoituksia. Pidä turvavälit muihin osallistujiin ja vältä kansankokouksia!

Speaker:
Anders Vestergård ja Jessica Strandholm toimivat juontajina. Hän välittää tärkeää tietoa ennen lähtöä, suorittaa lähtölaskennan ja lähtökäskyn.

Tuloslistat:
Tulokset julkistetaan EQ-Timing tulospalvelussa,

Tulokset tästä

Protestit:
Protestit tulee jättää kirjallisina kisakansliasta saatavalle lomakkeelle. Protestit sääntöjen ICR 387 mukaisesti, protestimaksu 80€ maksetaan kortilla.

Jury:
Juryn muodostavat:

Peruttu kilpailu:
Jos kilpailu joudutaan jostain syystä perumaan, voidaan 50 % osallistumismaksusta palauttaa.

Onnettomuudet ja sairastapaukset:
Onnettomuuden tai sairastapauksen sattuessa on soitettava hätänumeroon 112.

OLETTE LÄMPIMÄSTI TERVETULLEITA!

pääsponsorit